ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

Το Plisskën σχεδιάζει και προσδοκά να διεξάγει κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ με τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον. Εξετάζοντας προσεκτικά κάθε τομέα του φεστιβάλ, προσπαθούμε να εισάγουμε διαδικασίες και δραστηριότητες σε όλες τις σημαντικές περιβαλλοντικές ζώνες όπως τα απόβλητα, η ενέργεια, η μεταφορά, το νερό, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση.

 

Πρώτα απ’ όλα, έχουμε δεσμευτεί να παρακολουθούμε τις σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Κάθε χρόνο καταγράφουμε τα απόβλητα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του Plisskën, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με τη Global Challenges υπολογίζουμε το Αποτύπωμα Άνθρακα (Carbon Footprint).

 

Έχοντας πρόσφατα βραβευτεί με το A Greener Festival Award 2014 (Commended) με 2 στα 4 αστέρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της αξιολόγησής μας, για τις εξαιρετικές περιβαλλοντικές μας πρακτικές, ενδιαφερόμαστε ακόμα πιο πολύ να συνεργαστούμε με τους χορηγούς, τους εργολάβους και τους προμηθευτές μας, ώστε να μειώσουμε τις επιπτώσεις και να εφαρμόσουμε βιώσιμες πρακτικές στο χώρο των εγκαταστάσεων στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει το κοινό.

 

Πέρα από τα άμεσα οφέλη της «πράσινης» δραστηριοποίησης μας, ελπίζουμε η εστίαση του Plisskën Festival στις φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές να επηρεάσουν τη βιομηχανία μέσω των χορηγών, των εργολάβων και των προμηθευτών μας. Εμπλέκοντας το φεστιβαλικό κοινό σε δραστηριότητες μέσα στις εγκαταστάσεις μας, μπορεί επίσης να προετοιμάσει το έδαφος για να αλλάξει η στάση μας απέναντι στο περιβάλλον.

 

Προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, το Plisskën έχει αναπτύξει τη δική του Περιβαλλοντική Πολιτική την οποία μπορείτε να δείτε/κατεβάσετε εδώ